VWB

Al onze clubleden zijn aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond.
Dit biedt een aantal voordelen zoals een verzekering voor ongevallen tijdens een clubactiviteit, maar ook een abonnement op het magazine VWB enz…

Voor meer info kan je ook terecht bij Luc.

De “Vlaamse Wielrijdersbond,” of de Vlaamse Fietsersbond, is een organisatie die zich toelegt op het bevorderen en ondersteunen van fietsers in de regio Vlaanderen in België. 

Organiseren van Evenementen:

Fietsersverenigingen organiseren vaak diverse evenementen om de fietsgemeenschap samen te brengen. Dit kan recreatieve ritten, races en gemeenschapsprogramma’s omvatten om meer mensen aan te moedigen om te gaan fietsen.

Voordelen van het Lidmaatschap:

De vereniging kan lidmaatschapsprogramma’s aanbieden met voordelen zoals verzekeringsdekking, kortingen bij lokale fietsenwinkels of toegang tot exclusieve evenementen.

Veiligheidsinitiatieven:

Het bevorderen van de veiligheid van fietsers is een belangrijk aspect van veel fietsersverenigingen. Ze kunnen middelen en campagnes aanbieden om fietsers en automobilisten voor te lichten over verkeersveiligheid, het gebruik van helmen en andere belangrijke voorzorgsmaatregelen.

Informatie over Routes:

Het verstrekken van informatie over fietsroutes is een andere veelvoorkomende dienst. Dit kan het maken van kaarten, gidsen of online bronnen omvatten om fietsers te helpen veilig de regio te verkennen.

Belangenbehartiging voor Fietsers:

De vereniging kan zich inzetten voor belangenbehartiging om de belangen en rechten van fietsers te bevorderen. Dit kan onder meer lobbyen voor verbeterde fietsinfrastructuur, veiligere wegen en fietsvriendelijk beleid.

Om de meest nauwkeurige en actuele informatie te verkrijgen over de Vlaamse Wielrijdersbond, kun je hun officiële website bezoeken, rechtstreeks contact met hen opnemen, of recente nieuwsartikelen en publicaties over de organisatie raadplegen. Ze kunnen details verstrekken over hun missie, lopende initiatieven en hoe individuen betrokken kunnen raken of kunnen profiteren van hun diensten.
Wist je dat je de mogelijkheid hebt om een deel of de volledige som van het lidgeld van de VWB kan recupereren via je ziekenkas. Voor meer informatie: